WELKOM!

Mijn naam is Linda. Met mijn gezin woon ik in het prachtige Zuid-Limburg, waar ik geboren en getogen ben. Met de jaren ben ik het Limburgse heuvellandschap steeds meer gaan waarderen. Vooral in de hectiek van alledag, waarin ik (en met mij velen) regelmatig tegen beter weten in probeer alle ballen hoog te houden, kan ik intens genieten van de stilte en schoonheid van de natuur. Hier kan ik tot rust komen; de stress en het ‘’moeten’’ van alledag even loslaten. De natuur is daarom een element dat ik graag integreer in mijn behandelingen. Bij onstuimig weer (of als dit jouw voorkeur heeft) kom ik graag jouw kant op en kunnen de gesprekken in jouw vertrouwde omgeving plaatsvinden. Als het weer het toelaat ontmoet ik je graag buiten, nabij de Limburgse bossen. Deze setting zorgt voor een compleet andere sfeer dan de gesprekken die plaatsvinden in de steriele kantoorpanden binnen de reguliere GGZ; meer ontspannen, rustgevend en veilig.

In mijn praktijk behandel ik geen stoornissen (etiketten), maar mensen met een bepaalde vraagstelling. Mijn behandelingen zijn gebaseerd op de overtuiging dat leven hand-in-hand gaat met pijn. De meest ingezette behandelingen binnen de reguliere GGZ zijn klachtgericht; de klachten staan centraal met als doel deze weg te nemen. Ik geloof niet in het leven zonder klachten. Bij mij staan vooral jouw waarden centraal; wat vind je belangrijk? Waar wil je jouw tijd en aandacht aan schenken? Waar wil je naartoe werken? Welke krachten bezit je die jou kunnen helpen daar te komen waar je wilt zijn? En vooral (deze is heel belangrijk!): ben je bereid om jouw klachten (en daarmee alles wat je liever niet wilt voelen/ervaren) mee te nemen op jouw weg naar een waarde gericht leven?

ik

THEORIE EN PRAKTIJK

In 2012 heb ik de HBO bachelor Toegepaste Psychologie afgerond, om vervolgens in 2016 mijn vervolgonderwijs ‘carrière’ af te ronden met de Master Mental Health. In de jaren hierna heb ik bij meerdere grote instellingen gewerkt binnen zowel de basis als specialistische GGZ. Hier heb ik een breed scala aan doelgroepen behandeld; o.a. verslaving, angstproblematiek, stemmingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek, ADHD, burn-out en traumaklachten. In deze periode heb ik me verder verdiept in de Cognitieve Gedragstherapie, schematherapie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en EMDR. De laatste twee behandeltechnieken vormen vandaag de dag de fundering van mijn behandelingen.

Gedurende mijn werk bij deze grote instellingen ben ik me steeds meer gaan beseffen dat ik me hier opgesloten voelde (letterlijk en figuurlijk). Elke werkdag zat ik de hele dag in dezelfde kamer, achter hetzelfde bureau. Hier ontving ik cliënten met een -door de zorgverzekeraar goedgekeurde- DSM-5 diagnose, die ik volgens een -door de zorgverzekeraar goedgekeurd- protocol behandelde in een -door de zorgverzekeraar goedgekeurd- tijdsbestek van 45 minuten per gesprek. Geen inspirerende, rustgevende, verfrissende, positieve, flexibele (werk)omgeving, als je het mij vraagt. Naast dat het mij persoonlijk steeds minder werkplezier opleverde kreeg ik de indruk dat ook cliënten hiermee tekort worden gedaan. Uiteindelijk heb ik er daarom voor gekozen mijn eigen praktijk te openen, met als doel beter aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de cliënt zonder hierbij rekening te hoeven houden met de eisen die vanuit o.a. een zorgverzekeraar worden opgelegd.